lördag 23 december 2017

Vörtbröd

2 stora goda bröd blev det av detta recept. Det var uppskattat av de som åt av det. Men det blev snabbt torrt. Redan dagen efter fick det åka i brödrosten innan man kunde äta det.
Ingredienser:
50 g jäst
50 g smör
5 dl porter
1 tsk salt
0,5 dl mörk sirap
0,5 dl äppelmos
1 rivet äpple
1 tsk mald nejlika
1,5 msk mald pomeransskal
2 dl russin
12 dl rågsikt

Gör så här:
Smält smöret och värm portern tillsammans med smöret till 37 grader. Lös jästen däri.
Blanda i resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Jäs i 1h.
Forma två bröd och lägg på plåt. Jäs i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader men sänkt temperaturen när du ställer in brödet till 200 grader.
grädda brödet i 40-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar