tisdag 2 januari 2018

Filokycklingpaj

En krispig och god kycklingpaj med svamp och vitlökssmak. 3 portioner.
Ingredienser:
4 ark filodeg
3 msk smör
350 g kycklingfilé
250 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
1,5 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 msk fond
ev 1 msk sesamfrö

Gör så här:
Pensla botten på en pajform med smält smör. Lägg i 2 filodegsark och pensla dem lite.
Grädda i 200 grader i 5 minuter.
Dela kycklingen i mindre bitar och stek i smör.
Hacka svampen och löken och riv vitlöken och låt detta steka med.
Häll på vatten, fond och mjöl och rör om.
Häll röran över pajskalet.
Lägg över 2 filodegsark, pensla och strö över lite sesamfrö om du vill.
Grädda igen i 200 grader i 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar