onsdag 17 januari 2018

Lax med spenatsås

En helt vanlig laxfilé med nyttig spenatsås och lite svarvad blancherad squash till det. Enkel och god middag. 2 portioner.
Ingredienser:
2 laxfiléer á 150 g
1 msk smör
salt
svartpeppar
1 dl hackad purjolök
50 g hackad fryst spenat
1,5 dl matlagningsgrädde
1 citron
1 hel squash
örtsalt

Gör så här:
Smält smöret i en stekpanna och lägg i laxen. Salta och peppra den.
Medan den steker på ena sidan av stekpannan lägger du i purjolök, spenat och häller på grädden.
Svarva squashen och häll på hett vatten. Låt stå några minuter. Häll av vattnet. Krydda sedan med örtsalt.
Smaka av spenatröran med pressad citron, salt och peppar.
Servera med vars en klyfta citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar