tisdag 6 februari 2018

Citronkarré

Helstekt karré är smaskigt. Det tar lite tid i ugnen men det är ju väldigt lättlagat.
 Ingredienser:
1 bit benfri karré på ca 1 kg
2 msk smör
4-5 klyftor vitlök
2 msk riven ingefära
sest och saft från 1 lime
sest och saft från 1/2 citron
1-2 msk smör
salt
svartpeppar

Gör så här:
Stek köttet i smöret och se till så att alla sidor får en yta.
Lägg köttet i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
Blanda ihop citron, lime och ingefära och fördela detta över köttet.
Klicka lite smör överst och stek sedan i köttet  på 150 grader till innertemperaturen är 80-85 grader. Det tar ca 2 h.
Gör sedan en toppredd sås med skyn som bas så får du en citronsmakande sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar