Denna kaka blev lite smulig och var svår att få ut från formen. Jag hade ju tänkt mig en fin hjärtfromad, asaftig kaka. Nu fick jag skära kantiga småbitar istället och de var lite torra. Lite kortare tid i ugnen och ett smörpapper i botten? 10 bitar?
Ingredienser:1 msk smör
0,5 dl ströbröd eller pofiber
3 dl färdiga svarta bönor (blötlagda i 24 h och kokta i 30 minuter)
3 ägg
2,5 msk olja
2 msk finhackade hasselnötter
1 dl kakao
1 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
120 g smält vit choklad
Gör så här:
Smörj en form med smörpapper i botten. Bröa med ströbröd eller pofiber
Mixa bönorna först och blanda dem sedan med övriga ingredienser. Blanda ner den smälta chokladen sist.
Häll smeten formen och grädda i 25 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar