Så har vi varit på en fantastisk mat- och vinresa i Italien med goda vänner. Det stora skälet till att åka var att besöka Dario Deccos slakteri i Panzano in Chianti, allmänt kallad slaktaren i Toscana. Här fick vi en riktigt fantastisk upplevelse när vi åt där på kvällen. Fantastiskt gott fett som var smaksatt med salt och örter att bre på brödet, örtsalt (köpte med mig hem deras egna) blandat med olivolja för att doppa grönsaker i men framförallt det hängmörade köttet som vad så snabbt grillat att det faktiskt var rått men mört och fint ändå.
Och här ser ni vår lunchpicknick med en massa gott från delikatessen. Ost, friterad bläckfisk, sardiner i vinäger, baguette, skaldjur, oliver, soltorkade tomater och ett gott lokalt vin så klart.
Sen kommer ju Aperol från Italien så det fick bli några aperol Spritz.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar