tisdag 8 maj 2018

Nudelwok

Det är verkligen inte ofta jag äter nudlar. Här är det dessutom risnudlar och jag tror att äggnudlar är vanligare? Jovisst var det gott. Med lite extra örtsalt på också så blev det mumma. Jag tycker att örtsalt ofta förhöjer smaken och vi tar ofta fram kryddburken på bordet. 4 portioner.
Ingredienser:
200 g okokta risnudlar
400 g kycklingkött (färdigt i bitar)
1 msk sesamolja
150 g broccoli
1 stor morot (skalad och slantad)
150 g sockerärtor
2 klyftor vitlök
1 msk fisksås
1 röd chilipeppar (finriven)
1 msk farinsocker
1 msk riven ingefära
1 lime (saften)
2 dl jordnötter

Gör så här:
Börja med att lägga nudlarna i kokande vatten.
Hetta upp oljan i ett stekjärn och stek broccoli, morot, vitlök och sockerärtor däri.
Blanda ihop fisksås, chili, socker, ingefära och limesaft.
Lägg i kyckling och häll över röran. Rör om.
När nudlarna är klara häller du bort vattnet och lägger i nudlarna i stekjärnet och blandar runt.
Strö över jordnötterna vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar