onsdag 30 maj 2018

Skönhetsvård

Glöm nu inte ta hand om din hud under sommaren då den blir väldigt utsatt av sol och kanske saltvatten. Jag köper gärna ingredienser på organic makers som har ekologiska råvaror/ingredienser för att göra egna produkter. På deras blogg kan kan få recept och det går att köpa kit för olika produkter om man inte orkar komponera själv. 
Kroppen: Mina enkla tips är att torrborsta/skrubba kroppen och då särskilt benen. Att smörja in kroppen med oliv-, kokos- eller rapsolja är också jättbra men inte om du har bränt dig i solen. 
Ansiktet: I ansiktet tar jag våta bomullspads med lite rapsolja på för att få bort sminket och efter ansiktstvätt tar jag broccolifröolja eller granatäppleolja. Ibland behöver ansiktet peelas och då kan man blanda bikarbonat(lätt peeling), socker (lite grövre peeling) eller flingsalt (grov peeling) med olja (se ovan) och om man vill ha lite doft så gärna några droppar citron eller apelsindoft. Tvätta ansiktet och låt det vara vått när du tar på peelingen. Gnugga försiktigt i 1-2 minuter på valda ställen i ansiktet. Skölj med bara vatten och smörj bara in ansiktet igen om du har väldigt torr hud. 
Organic makers har bra ingredienser för att göra egen solskyddsfaktor men också oljor som är antiaging efter solskador. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar