fredag 15 juni 2018

Innertemperatur vid ugnsbakning

Har man en ugnstermometer så är den en fantastiskt bra hjälp när man tillagar protein eller bröd och bullar. Här följer en lista på rekommenderade temperaturer. Tänk på att proteinet ska ligga och vila 10-15 minuter inslaget efter att du tagit ut det ur ugnen. Detta för att det inte ska släppa ifrån sig saftigheten. Om det står flera temperaturer så är det rare/medium/well done.

Nötkött
Kalvfärs -/58-60/68
Entrecôte, nötytterfilé, oxfilé 55/60/68
Rostbiff -/60/70
Kalvfilé -/63/70
Fransyska, ryggbiff och bog 60/65/70
Kalvstek -/65/70
Nötfärs -/68/75
Nötstek,  65/70/75

Fläskkött
Fläskfilé 65
Kotlett 65-70
Skinkstek 68-70
Fläskytterfilé, fäskfärs 70
Bog 75
Karré 80-85

Lammkött
Entrécôte, kotlett, lammracks 56-58/58-62/67-70
Lammfilé 56/60/70
Lammstek 58/62/70
Lammfärs 58/65/70

Kyckling
Hel eller halv 80-85
Bröstfilé 70
Lårfilé 75
Ben eller klubba 80










Fisk

Tonfisk 31
Hälleflundra 48-50
Lax -/48/52
Rödspätta 50-52
Vitfisk, makrill -/52/56

Bullar och bröd
98 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar