fredag 13 september 2019

Pitepalt

Ja, detta är ju egentligen en vardagsrätt men den fick ingå i vår meny. Den var god men väldigt stabbig. Lite fluffighet i denna hade varit på sin plats. Vet inte om man skulle kunna ha i bakpulver... 8 st.
Ingredienser:
4 kokta potatisar
10 råa potatisar
7 dl vetemjöl
1 msk salt
300 g rimmat fläsk

Gör så här:
Riv både den kokta och den råa potatisen och blanda ihop till en deg med mjölet och saltet. ta lite mjöl i taget tills du får en bra koncistens.
Tärna fläsket och stek.
Dela degen i 8 delar. Ta en bit och forma en skål som du lägger ca 2 msk fläsk i. Tryck ihop till en boll. Gör likadant med de andra.
Lägg ner bollarna i kokande vatten. Ta en riktigt stor kastrull eller gryta.
Kak i 45-60 minuter.
Servera med skirat smör och råa lingon som du bara mosar ihop med lite honung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar