Tjälknöl kan jag tänka mig att göra fler gånger dels för att det var lätt att göra men också för att det blev lite annorlunda eftersom det låt i en saltlag. Jag ska prova med annat kött sedan tror jag. 4-6 personer.
Ingredienser:750 g älgstek
0,5 l vatten
2 msk salt
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 msk timjan
2 tsk rosmarin
Gör så här:
Packa in köttet i folie och lägg otinad i ugnen 75 grader i 10-12 h. Innertemperatur ska vara 65-70 när den är klar.
Koka upp salt och vatten. Lägg sedan i hackad lök och kryddor och låt svalna.
Lägg ner köttet och se till så att det är täckt genom att t ex lägga allt i en påse i en skål. Låt ligga i kylen i 4-5 h minst.
Ta upp köttet och skiva det innan servering. Servera kallt eller värm på lite. Vi åt det kallt och jag la dessuto på lite av löken och kryddorna från lagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar