Åh så gott. Inspirerad av en kollega gjorde jag dessa. Så häftigt att jobba med rispapper. Och sedan gillar jag den uppkryddade, salta sojasåsen. 2 portioner
Ingredienser:0,5 kg räkor med skal
0,5 lime
1 msk olja
2 morötter
1 avocado
8 salladsblad
3-4 dl ärtskott eller böngroddar
8 rispappersblad
0,5 dl sesamfrö
1 dl japansk soja
0,5-1 röd chili
0,5 lime
1 msk olja
Gör så här:
Förbered allt genom att skala räkorna, skala och strimla morötter och avocado. Lägg även räkorna i limesaft och olja en stund.
Häll vatten i ett stekjärn och värm på.
Doppa rispappret i vattnet i några minuter och fiska sedan upp det pch lägg på en blöt handduk.
Lägg på salladsblad, räkor, morot, avocado och skott eller groddar. Rulla ihop som en vårrulle.
Strö över sesamfrö innan servering.
Servera med en sås gjord på soja, finhackad vhili, limesaft och olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar