tisdag 4 augusti 2015

Hamburgerbröd

De här hamburgerbröden tog ganska lång tid att göra men de blev verkligen supergoda. Satsen bakade jag ut till 24 bullar för jag trodde de skulle jäsa lite mer i sista omgången. Nästa gång gör jag lite färre bullar för att få dem lite större.
Ingredienser:
6 dl dinkelsikt
3,5 dl grovt rågmjöl
25 g jäst
1-2 msk surdeg
5 dl vatten
5 dl vetemjöl special
1 dl olja
1 dl honung
1 msk salt
sesamfrön

Gör så här:
Blanda dinkelsikt, rågmjöl, jäst, surdeg och vatten. Knåda ordentligt.
Låt stå i kylen och jäsa 12-24h.

Blanda i vetemjöl special, olja, honung och salt i degen och knåda ordentligt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Dela i två delar och knåda. Låt jäsa i 30 minuter.
Knåda ihop de två degarna. Forma ganska platta bullar och lägg på plåt. Låt jäsa i 30 minuter eller längre.
Pensla med vatten och strö över sesamfrö.
Baka i 150 g i 15 minuter. Lägg över aluminiumfolie de sista 5 minutrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar