onsdag 19 augusti 2015

Kallrörd äppelsaft

Jag ber om ursäkt för en riktigt dålig bild. Saften i flaskan är rosa och även saften i glaset är egentligen ljust rosa. Ganska exakt 1 1/2 liter gav det här receptet. Saften är otroligt söt och nästa gång ska jag halvera mängden socker. Yngsta sonen, som är glad för socker, tyckte naturligtvis saften var otroligt god medan vi andra tyckte att det var alldeles för söt.
Ingredienser:
1 kg äpplebitar
1,3 l vatten
8 dl socker
1 citron

Gör så här:
Lägg äpplebitarna i en skål och häll kokande vatten över. Täck med en någorlunda passande tallrik och sätt in i kylen i 2-3 dagar.
Sila bort äpplena.
Häll i socker och pressa i citronsaft. Rör om tills sockret löst sig.
Häll i rengjord flaska.
Förvara i kylen. Håller nog max 1 vecka. Frys annars in i mindre omgångar.
När du blandar ut saften är de 1:3 som gäller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar