onsdag 26 augusti 2015

Snickerscheesecake

Detta recept är taget rakt av från jennysmatblogg.nu. En fantastiskt god, söt, salt, krämig och mäktig glassefterrätt.
Ingredienser:
Botten:
1/2 burk kondenserad mjölk
250 g salta jordnötter
Fyllning:
3 ägg
1 dl socker
300 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
Topping:
1/2 burk kondenserad mjölk
3 msk vispgrädde
2 dl jordnötter

Gör så här:
Kör jordnötter i mixer så det blir en grovhackad massa.
Blanda i den kondenserade mjölken så att det blir en massa som du kan sprida ut på botten av en springform.
Ta tre skålar. Knäck äggen så att du får vitorna i en skål och gulorna i en annan. Häll grädde i den tredje.
Ta i socker, vaniljsocker och philadelphiaost bland äggulorna.
Börja nu med att vispa först vitorna till hårt skum, därefter grädden hård och sist använder du också vispen för att blanda äggulesmeten.
Häll nu ihop alla tre skålarnas innehåll i en bunke och vänd runt med en slick tills allt är blandat.
Riv ner chokladen i smeten och blanda försiktigt. Det är gott med grovriven choklad.
Häll smeten över jordnötsbottnen och frys in i minst 4 h.
Ta ut kakan ca 20 minuter före servering.
Blanda 1/2 burk kondenserad mjölk med grädde och häll över kakan. Strö också över jordnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar