fredag 28 augusti 2015

Wienersnitzel

Ungarna älskar wienersnitzel och beställer ofta det när vi äter på restaurang för att inte snacka om när vi är i Tyskland eller Österrike. Dessa snitzlar gjordes med dubbelpanering och sedan friterade jag dem. Kalv är ett kött som gärna får vara lite rött i mitten för att behålla sin saftighet. Skriver bara receptet för en person så kanske det förenklar för en del.
Ingredienser:
1 kalvkotlett
2 msk vetemjöl 
ägg till panering
2 msk ströbröd
salt
svartpeppar
olja att fritera i

Gör så här:
Banka kalvkotletten om du vill ha den lite tunnare och mörare
Blanda salt och peppar i ströbrödet och dubbelpanera sedan kotletten. 
Fritera i 180-190 grader i ca 2 minuter. Se på färgen när den är klar. Kalvkotletten ska sedan vara ljust rosa i mitten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar