lördag 12 september 2015

Indisk daal

En vegetarisk kryddrik linsgryta. Massor av kryddor som får svettas innan resten av ingredienserna kommer till och kokar ihop till en tjockare konsistens. Sen är det ju så gott med lite naturell yoghurt till. Det blev ganska mycket och räckte gott och väl till 6 portioner.
Ingredienser:
2 st rödlök
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1/2 tsk ingefära
2 tsk curry
1/2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
200 g röda linser
1 zuccini
400 g kokosmjölk (1 burk)
1 burk krossade tomater
70 g babyspenat
salt
svartpeppar
3 dl naturell yoghurt
4-6 portioner ris

Gör så här:
Häll olja i en kastrull och värm upp.
Lägg i hackad lök och riven vitlök tillsammans med alla kryddor. Låt svettas i ca 5 minuter.
Häll på kokosmjölk, tomater och lägg i zuccini i bitar samt röda linser.
Koka i ca 20 minuter. Rör om ibland så att det inte bränns i bottnen.
Riv isär spenatbladen och lägg i på slutet. Smaksätt med salt och peppar.
Servera med kokt ris och naturell yoghurt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar