söndag 13 september 2015

Långtidsjästa linfröbullar

När jag kom hem efter träningen blev jag sugen på bullar till frukost. Jag svängde ihop den här degen och läste sedan i receptet att den skulle jäsa i 18-24 h. Oooops. Det blev morgondagens frukost istället. Ca 20 bullar blev det.
Ingredienser:
25 g jäst
6 dl kallt vatten
1,5 dl linfrö
1 dl fibrex
1 msk strösocker
2 msk olja
ca 14 dl vetemjöl
1 msk salt

Gör så här:
Lös jästen i vattnet.
Blanda i linfrö, fibrex, socker och olja innan du börjar hälla ner mjölet.
Kör gärna i assistent i 10-15 minuter.
Häll över saltet och kör lite till.
Plasta in ordentligt och låt jäsa i 18-24 h.
Forma en rulle och skär skivor som läggs på plåt.
Sätt ugnen på högsta temperatur.
Sätt in plåtarna och sänk till 175 grader om du har varmluftsugn.
Häll gärna 1 dl vatten i botten av ugnen för att få en lite knaprigare yta på bullarna.
Grädda i 15 minuter.
Det går säkert bra att baka bröd av denna sats också. Dela i två bröd och gör på samma sätt fast grädda i 40-45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar