torsdag 15 oktober 2015

Langos

Men oj så lätt det var att göra egna langos och man kan ju variera sig så väldigt med tillbehören. Det här satsen ger 16 st men jag bakade faktiskt bara ut 8 st vilket var lagom för 4 personer och resten gjorde jag bullar av.
Ingredienser
25 g jäst
3 dl vatten
1 kokt, kall och riven potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special
1 dl vetemjöl

Tips på tillbehör:
Räkor, rödlök, gräddfil och rom.
Sylt och grädde

Gör så här:
Lös jästen i ljummet vatten och blanda i resten av ingredienserna till en ganska lös deg.
Jäs i 40 minuter.
Dela degen i 16 bitar och kavla ut till rundlar eller ovaler ca 15 cm i diameter. Mjöla så att de inte fastnar.
Jäs i 10 minuter innan du friterar i några minuter per sida på 190 grader. Ta bara 1-2 langos per omgång i fritösen.
Servera med valfria tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar