lördag 30 januari 2016

Räkcrepes

Dessa blev faktiskt goda men det var väldigt märkligt att försöka steka crepsen. Smeten var tjock och jag fick försöka bre ut den på stekpannan med två gafflar. Det gick bra men crepsen blev jättetjock...till den kallnade och plötsligt blev otroligt platt. Jag vet i och för sig att ägg brukar fluffa upp när de är i en smet som t ex muffins och sedan sjunka ihop när de svalnar. Vänta alltså med att rulla dem tills de kallnat något. Recept för 4 personer.
Ingredienser:
6 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk husk
1 nypa salt
3 msk smör

400 g färdigskalade räkor/4 dl färdigskalade/1 kg oskalade
2 msk klippt dill
1 dl creme fraiche
1 dl riven parmesanost
salt
svartpeppar
1 dl riven ost

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna och stek pannkakorna i smöret.
Rör ihop räkorna med dill, creme fraiche, parmesan och smaka av.
Klicka räkröra på pannkakorna och rulla ihop.
Lägg i gratinform och strö ost över.
Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter eller tills osten fått lagom färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar