tisdag 2 februari 2016

Fläskfilé- och bacongratin

Detta är en riktigt fet rätt men GOD är den. Jag anade att den skulle bli god när jag gjorde den så jag gjorde två gratinformer på en gång och har nu extra mat i frysen. Perfekt. Här kommer receptet för 1 form/4 personer.
Ingredienser
500 g fläskfilé
3 msk smör
2 pkt bacon
1 gul hackad lök
1 riven vitlöksklyfta
3 msk smör
1 röd paprika
150 g färskost med vitlökssmak
1 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
1 dl riven ost

Gör så här:
Stek bacon i småbitar tillsammans med löken. Häll i botten på en gratinform.
Skär skivor av fläskfilén och stek i smöret. Lägg sedan bitarna över baconet.
Tärna paprikan och blanda med färskost, creme fraiche och kryddor. Bred över köttet.
Strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar