onsdag 3 februari 2016

LCHFpasta med svampsås

Jättegod svampsås med pasta som också är god men som inte har så mycket tuggmotstånd. Detta hade kunnat ätas utan kycklingen faktiskt. 4 portioner.
Ingredienser:
4 ägg
125 g färskost, philadelphiaost eller fet naturell yoghurt
2,5 msk husk
salt
600 g färdig kyckling
Svampsås:
1 gul hackad lök
1 riven vitlöksklyfta
3 msk smör
250 g svamp
2 dl creme fraiche
salt
peppar

Gör så här:
Rör ihop ägg, färskost och husk och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg bakplåtspapper över också och fortsätt trycka ut smeten så att den täcker hela plåten. Se till att det blir ett jämnt tunnt lager.
Grädda i 175 grader i ca 10 minuter tills det stelnat.
Dra bort det översta pappret och rulla ihop pastan så att du kan skära tunna skivor vilket ger spaghettiliknande pasta.
Stek lök och svamp i smör.
Blanda ner creme fraiche och smala av med salt och peppar.
Servera pasta och svampsås med kycklingen om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar