torsdag 4 februari 2016

Laxceviche med chilimajonnäs

Detta var ju ett kul kemiexperiment men det var inte så himla gott. Ätbart men inte mer eftersom det var så surt. 4 portioner.
Ingredienser:
600 g laxfilé
2 dl lime- och citronsaft
2 tsk sambal oelek
1 rödlök
2 dl majonnäs
1,5 tsk sambal oelek
salt
peppar
2 avocado
60-70 g babyspenat och/eller roccula
3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:
Skär laxen i mindre bitar och lägg ner i lime- och citronsaften. Blanda också i skivad lök och sambal oelek och rör runt.
Låt stå svalt i 1-2 h och rör ev om någon gång.
Blanda majonnäs med sambal oelek och smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med majonnässåsen, sallad och avocado.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar