onsdag 27 april 2016

Hallonbullar

Dessa bullar gick verkligen hem både hemma och hos kollegor. De är inte så söta i sig själv och då blir sockret ovanpå inte för mycket. Ca 30 st små bullar.

Ingredienser:
25 g jäst
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
0,5 tsk kardemumma
0,75 dl socker
1 ägg
ca 1 l mjöl
75 g mjukt smör
75 g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl osötad hallonsylt
smör
socker

Gör så här:
Värm mjölken till rumstemperatur och lös jästen i den.
Blanda i smör, socker, mjöl, salt, kardemumma och ägget och knåda länge eller kör ca 15 min i en assistent.
Låt jäsa i 2,5 h.
Dela degen i 2 bitar och kavla ut en stor rektangel.
Bred på smör och sylt och vik en gång på längden.
Skär strimlor (ca 15 st per deg). Gör en knut av varje strimla och lägg på en plåt.
Grädda i 250 grader i ca 7 minuter.
Smält smör och pensla över. Doppa i socker.
Bullarna går bra att frysa in men vänta då med smör och socker på slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar