onsdag 25 maj 2016

Fröknäcke med mättande pålägg

Detta är som en hel middag. Man står sig i många timmar. Det kan vara bra att äta detta makrill- och äggknäcke om du vet att det dröjer innan du får lunch eller om du inte vill äta en ordentlig middag på kvällen. Bred på tjockt med smör, skiva ett ägg och töm en burk makrill ovanpå. Jag brukar också ta lite örtsalt. 
Receptet ger 1 plåt och jag brukar skära det till 9 knäckebröd.
Ingredienser:
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö
1/2 dl pumpafrö
1/2 dl linfrö
2 msk vallmofrö
2 msk husk
2 msk kokosolja
2,5 dl kokande vatten
1 tsk flingsalt

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser.
Klicka i kokosolja och häll över kokande vatten. Rör om så att kokosoljan smälter och det bildas en slemmig klump. Det är husken och linfrönas slemhölje som sedan ska hjälpa till att hålla samman knäckebrödet.
Bred ut tunt och jämt på en plåt. Strö över flingsalt.
Torka i ugn på 150 grader i ca 1 h. Sänk sedan värmen till 50 grader och torka 1-2 h till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar