måndag 26 september 2016

Blomkålstunnbröd

Jag fick tips från ett reklaminslag på facebook att göra detta bröd till tacos. Det var väl sådär i smaken. Det dög men jag hade nog hellre ätit vanligt eller gjort ett med glutenfritt mjöl för att få det glutenfritt. Detta recept gav 2 små bröd.


Ingredienser:
ca 150 g blomkål
1 ägg
salt
paprikapulver
lite rivet citronskal
svartpeppar

Gör så här:
Mixa blomkålen så att den blir riktigt finfördelad.
Bred ut blomkålen på en plåt och grädda i ugnen i 20 minuter på 200 grader. Vänd emellanåt så att allt får fin färg.
Ta ut blomkålen och lägg i en skål. Är den vattnig så pressa ur vattnet innan du tillsätter resten av ingredienserna. Jag behövde inte göra det.
Tillsätt ägg, kryddor och citronsest.
Rör ihop och klicka ut på två ställen på en plåt. Bred ut och tunna ut så mycket det går utan att den får hål i sig.
Grädda i 200 grader i 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar