lördag 3 september 2016

Rabarber och jordgubbssoppa

Tidig sommar kan man få tag i både rabarber och jordgubbar. Då är det mumsigt med soppa eller kräm. Jag använde syltsocker för det var det enda jag hade hemma. Jag tror att detta gjorde soppan lite tjockare, när den väl svalnat, än om jag bara tagit vanligt socker.Detta gav ca 6 portioner.

Ingredienser:
3 stjälkar rabarber
1 l jordgubbar
1/2 l vatten
2,5 dl socker

Gör så här:
Ta bort det yttre av rabarberstjälkarna och skär bort de fula bitarna innan du skär rabarbern i bitar. Rensa också jordgubbarna och dela.
Koka upp vattnet och lägg i rabarber, jordgubbar och socker.
Koka i 10-15 minuter. Låt sedan stå och svalna. Rör om så att rabarbern delar sig och mosa gärna jordgubbarna lite.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar