onsdag 12 oktober 2016

Mjölkfri broccolipaj

Stanning görs ju med ägg och mjölk. Hur gör man annars en paj? Var tvungen att googla och sätta igång fantasin för att kunna göra en mjölkfri paj. Denna hade behövt vara mer kryddad och om jag ska vara ärlig var den inte god. Den smakade mest havregrynsgröt. Jag förordar nog att man gör en vanlig paj och byter ut mjölken i stanningen till mjölkfritt t ex rismjölk.
1 liten paj.
Ingredienser:
1 runt tunnbröd
1 msk olja
1 stor gul lök
200 g broccoli
4 dl kokvatten
1 dl havregryn
1 ägg
salt
svartpeppar

Gör så här:
Pensla in brödet med olja innan du lägger det i pajformen.
Mjukstek den finhackade löken om du vill ha en mildare smak på den.
Blanda kokvatten, havregryn, ägg och kryddor och blanda sen ner kokt broccoli och lök.
Häll denna blandning i pajformen och gratiner i 225 grader i 25 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar