söndag 16 oktober 2016

Tattis cheesepaj

Tatiana bjöd mig på denna paj för mer än 20 år sedan och detta är ett recept som jag sparar. När hon bjöd på den var den helt utan bär och fantastiskt god. Jag har därefter provat den med olika sorters bär och den är fantastiskt god oavsett bärsort. 1 stor pajform för 8-10 personer.

Ingredienser:
100 g smör
2 dl ströbröd
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
300 g philadelphiaost
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3-5 dl bär
3 dl gräddfil
1 msk vaniljsocker
2 msk socker (eller mer om du har sura bär)

Gör så här:
Smält smöret och blanda med ströbröd, vaniljsocker och socker.
Platta ut på botten av en stor pajform.
Vispa ihop ost, ägg, vaniljsocker och socker och häll detta över det första lagret i pajformen.
Gratinera i 25-30 minuter i 175 grader.
Bred ut bären över pajen.
Vispa ihop gräddfil, vaniljsocker och socker och häll över bären.
Grädda i 20 minuter(eller mer om bären är frusna) i 175 grader.
Låt gärna pajen mogna 1-2 dagar i kylen innan du serverar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar