lördag 15 oktober 2016

Glutenfri äppelpaj

Då syrran önskar äta glutenfritt gjorde jag den här pajen till min födelsedag. För ca 8 personer.
Missade att ta foto men ni får föreställa er en stor pajform med havregrynscrust allra överst ;-)

Ingredienser:
8-10 äpplen
1/2 dl socker
1 msk kanel
2 dl äppelmos
250 g smör
2 msk socker
1 msk kanel
4 dl havregryn
3 dl glutenfri mjölmix (gärna fullkorn)
2 tsk kanel
2 msk socker

Gör så här:
Skär bitar från äpplena och lämna skrabban.
Lägg i botten på en gratängform.
Strö över socker och kanel och över detta även mosen.
Smält smöret och blanda med socker, kanel, havregryn och mjöl.
Fördela detta över äpplena.
Strö över kanel och socker och grädda i 30 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar