Ingredienser:
1,5 kg vitkål
50 g smör
1 kg färs
3 dl grädde
2 ägg
250 g keso
1 msk lökpulver
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
1 msk köttfond
5 dl vatten
3 dl spad
4 dl grädde
soja
salt
svartpeppar
Gör så här:
Blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke.
- Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.
- Stek den strimlade vitkålen gyllenbrun i smör i en stor stekpanna.
- Bred ut färsen jämnt i en långpanna och bred ut kålen ovanpå.
- Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret. Häll buljongen över kålpuddingen. Det ser ut som om puddingen flyter i buljong, men lugn, det kokar in.
- Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.
- När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och kokar ihop med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja.
- Ät puddingen med gräddsåsen och några osockrade frysta lingon eller osockrad lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar