tisdag 24 januari 2017

Afrikansk gryta

Vad gör jag med ett gäng färdigskurna nötgrytbitar? En lergryta så klart! Men det är ju kul att variera sig så varför inte lite afrikainspirerat? Denna gryta smakade lite konstigt på första tuggan men sedan var den god. Både mannen och äldsta sonen tog om och det var väl ett gott betyg? 1 stor gryta med ca 8 portioner.



Ingredienser:
1200 g nötkött, grytbitar
2 msk smör
4 gula lökar
3 morötter
4 gulbetor
5 dl rödvin
3 msk sweet chili sås
2 msk fond (konc.)
2 msk garam masala
1 msk (honung)
½ msk soja
3,5 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl

Gör så här:
Om du inte köpt färdigskurna grytbitar så tar du och putsar och skär köttet i lagom stora bitar.
Stek kött i smöret tills det får en brun yta.
Skala och hacka löken.Stek också den.
Skala och skär morötter och gulbetor i bitar. 
Blötlägg din keramikgryta i 10 minuter.
Lägg allt kött, lök och grönsaker i grytan.
Skaka ihop grädde och mjöl och blanda sedan alla övriga ingredienser.
Häll detta över det som är i grytan redan.
Ställ in i ugnen på 150 grader i 2,5-3h.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar