tisdag 7 mars 2017

Apelsin- och saffranskvargglass

Bered dig på mycket smak så kommer du att tycka att detta är gott. Första skeden var lite underlig men ganska snabbt tyckte både jag och mannen att detta var gott. 2 stora eller 4 små portioner.
Ingredienser:
250 g kvarg
0,5 g saffran
2 msk honung
0,5 apelsin

Sås:
4 plommon
2 dl björnbär
1 msk honung
kanel
kardemumma

Gör så här:
Riv skalet och pressa ur saften av apelsinen.
Blanda alla ingredienser och frys in. Rör varje timme i 3-4 h. Sedan är glassen klar.
Ha inte den för länge i frysen efter att den blivit klar för då blir den lätt grynig.
Kärna ur plommonen och koka plommon, björnbär och honung.
Mosa lätt med en gaffel och smaka av med kanel och kardemumma.
Servera såsen varm eller ljummen till glassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar