söndag 26 mars 2017

Citron- och vallmokaka

Denna kaka har jag gjort två gånger nu men glömt att fotografera båda gångerna. Men god är den och väl värd att baka.

Ingredienser:
175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
1/2 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
Till formen:
en klick smör
1/2 dl blå vallmofrö att beströ formen
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna något. 
Blanda ner socker, vallmo, ägg, rivet citronskal och saft i det smälta smöret. Vispa ihop till en jämn smet. 
Avsluta med att blanda i mjölet. 
Häll upp smeten i smord och vallmobeströdd form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i 175 grader i cirka 25-30 minuter. 
Pudra vallmofrön över hela kakan. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar