Denna kaka har jag gjort två gånger nu men glömt att fotografera båda gångerna. Men god är den och väl värd att baka.
Ingredienser:
175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
1/2 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
Ingredienser:
175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
1/2 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
Till formen:
en klick smör
1/2 dl blå vallmofrö att beströ formen
en klick smör
1/2 dl blå vallmofrö att beströ formen
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda ner socker, vallmo, ägg, rivet citronskal och saft i det smälta smöret. Vispa ihop till en jämn smet.
Avsluta med att blanda i mjölet.
Häll upp smeten i smord och vallmobeströdd form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i 175 grader i cirka 25-30 minuter.
Pudra vallmofrön över hela kakan. Servera med vispad grädde.
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda ner socker, vallmo, ägg, rivet citronskal och saft i det smälta smöret. Vispa ihop till en jämn smet.
Avsluta med att blanda i mjölet.
Häll upp smeten i smord och vallmobeströdd form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i 175 grader i cirka 25-30 minuter.
Pudra vallmofrön över hela kakan. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar