onsdag 26 april 2017

Blåbärssuffléer

Detta är första gången jag lagar sufflé och jag fick stå och vakta ugnen hela tiden för jag har nyfikna famijemedlemmar som gärna öppnar ugnen och kollar. De blev lite väl söta. 4 st.

Ingredienser:
100 g frusna blåbär (ej amerikanska)
1 msk maizena
1/2 dl socker
2 äggvitor
1/2 dl socker
smör
florsocker

Gör så här:
Koka blåbär, maizena och socker och koka upp snabbt och låt sedan svalna.
Vispa äggvitorna, med socker, hårda.
Blanda ner blåbären i äggvitan.
Smörj 4 formar. Gärna med fingrarna så att du ser att du inte missar någon fläck.
Se till så att du inte får smör eller smet på kanten. I så fall får du dra med fingret så att kanten blir ren. Annars kommer sufflén inte att gå uppåt utan forma sig ner utefter kanterna.
Klicka i smeten i formarna och skaka på dem lite så att ytan blir slät.
Grädda i 190 grader i 20 minuter. ÖPPNA INTE UGNEN UNDER GRÄDDNING för då sjunker sufflén ihop och allt blir misslyckat.
Sila över florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar