måndag 17 april 2017

Kalops

Klassisk kalops som har fått stå och gona sig länge på spisen på svag värme. Smälter i munnen och är mild i sina smaker så i princip alla gillar det. 4 portioner.
Ingredienser:
600 g högrev
1 msk smör
2 gula lökar
2 morötter
5 dl vatten
5 kryddpepparkorn
4 lagerblad
2 msk köttfond
2-3 msk maizena
salt
svartpeppar

Gör så här:
Putsa köttet och skär det i bitar.
Stek köttet i smöret.
Lägg i gryta tillsammans med skalade morötter och lök i bitar.
Lägg i kryddpeppar och lagerblad och häll i vatten och fond.
Låt koka i minst 1h men gärna 3. Häll ev på mer vatten om det behövs.
Strö över maizena från en sil och rör i.
Smak av med salt och peppar.
Servera med potatis och rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar