lördag 6 maj 2017

Tema fint och lyxigt

Så har vi då träffat våra vänner igen och genomfört ett tema kring matlagningen. Denna gång var det tema "fint och lyxigt". Det första vi tänkte på var vaktelägg och hängmörat kött. Här är menyn:

Här står Fredrik redo att grilla.


Förrätt: Slät svampsoppa med vaktelägg och rom
Huvudrätt: Hängmörad grillad T-bone steak med ugnsrotfrukter, fetaostsallad, ugnsbakade körsbärstomater, baconlindade grillade sparris och en hemmaslagen bearnaise. 
Efterrätt: Tryffel med konjak

Naturligtvis drack vi gott också. Ett rosévin innan maten, ett vitt (th nedan) rieslingvin till soppan, två olika lagrade röda viner (Tomassi 2008 och 2012) till huvudrätten och ett dessertvin (tv nedan) till tryffeln. Massor av gott även i flytande alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar