onsdag 23 augusti 2017

Saftigt surdegsbröd

Åh, detta bröd blev riktigt saftigt och gott. Det kommer att bli en av mina favissar. 1 bröd.
Ingredienser:
Rivet skal och saft från 1 apelsin
1,5 dl vatten
7,5 dl mjöl av valfri sort
0,5 dl rågsurdeg
0,75 dl honung
20 g smör
0,5 msk salt
20 g jäst
1 msk mjölk

Gör så här:
Riv apelsinskal och pressa saften ur apelsinen. Lägg undan 1 msk apelsinsaft och blanda med mjölken till penslingen.
Kör resterande ingredienser i en degblandare/assistens i en god stund så att det blir väl knådat.
Jäs i 90 minuter.
Lägg i brödform.
Värm ugnen till 230 grader.
Ställ in brödformen i ugnen, sänk värmen till 180 grader och häll 1 dl vatten i botten av ugnen.
Grädda i ca 25 minuter (98 grader innertemp).
Pensla med mjölk-apelsinblandningen när brödet håller på att svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar