lördag 13 januari 2018

Grovbottnad pizza

Jaha, vad gör man när man saknar mjölsorten som står i det recept som jag hittat? Jo, man tager vad man haver och denna gång blev det jättebra. Båda sönerna åt av detta och fällde ingen kommentar om att det inte var gott för att det var för nyttiga ingredienser i bottnen. Lyckat alltså. 1 braspanna.
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
1 dl vetekli
1,5 dl vetegroddar
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk olja
1,5-2 dl vatten
valfri topping

Gör så här:
Blanda ihop degen och kavla ut till en braspannas storlek.
Lägg på valfri topping efter att du brett ut en tomatsås på degen.
Jag hade kalkonpålägg, banan, purjolök, oregano, majs och ost.
Grädda i 250 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar