söndag 25 mars 2018

Jordnötmakroner

Ja, dessa blev ju verkligen inte lyckade utseendemässigt men smakmässigt var de försvinnande goda. Ca 15 st.
Ingredienser:
1 ägg
0,75 dl socker
2 dl mandelmjöl
0,5 dl florsocker
1,5 msk kakao
ev lite hackade jordnötter som topping

Jordnötskräm:
2 msk jordnötssmör
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
2msk mjölk

Karamellkräm:
0,5 dl brunt socker t ex muscovadosocker
2 msk smör
1 msk mjölk
1 tsk salt

Gör så här:
Dela ägget i gula och vita och vispa vitan hård.
Vispa ner sockret i äggvitan och sedan resten av ingredienserna.
Klicka ut ca 30 st på en plåt.
Låt vila i ca 2 h i rumstemperatur.
Grädda i 20-30 minuter i 100 grader.
Låt svalna medan du gör krämerna.
Blanda ihop jordnötskrämen och fyll i sprits.
Blanda ihop karamellkrämen och koka i 5 minuter.
Psritsa en cirkel av jordnötskräm på undersidan av varje kaka och sedan karamellkräm i mitten. Tryck ihop två kakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar