fredag 27 april 2018

Potatistortilla

För att göra denna krävs nästan en gjutjärnsgryta. Den är jämnare till att fördela värmen och det går att placera den i ugnen om det skulle behövas för att baka den färdig. 6 portioner
Ingredienser:
1,5-1,8 kg potatis
2 gula lökar
salt
svartpeppar
100 g smör

Gör så här:
Grovriv potatis och lök och blanda med salt och peppar.
Smält smöret i stekpannan och sänk värmen rejält.
Lägg ner det rivna och platta till och se till så att det kan bli en bra "kaka".
Låt stå och mjukna till i ca 30 minuter innan du, med hjälp av en tallrik, vänder den upp och ner. Var försiktig så att den inte går sönder.
Låt den stå 30 minuter även på denna sida på låg värme.
Därefter får du känna om den börjar bli klar eller om den ska stå längre och i så fall vändas.
Känner du dig osäker så gör den helt och håller i ugnen. 1h i 200 grader är kanske lagom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar