måndag 4 mars 2019

Lammfrikadeller

Nja, det ser kanske inte så gott ut på bilden. En kladdig röra... men det var gott i alla fall. 4 portioner
Ingredienser:
400 g lammfärs
1 ägg
1 gul lök
salt
svartpeppar
10 g fetaost
1 msk olja
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 burk passerade tomater
salt
svartpeppar

Gör så här:
Skala löken och mixa den till småbitar.
Lägg i färs, ägg, salt och peppar också och mixa ihop färssmeten.
Skär fetan i tärningar.
Lägg lite kött i din hand och lägg fetan ovanpå. Tryck ihop färsen så att den omsluter fetan.
Skala och hacka löken och fräs den gyllengul i en kastrull.
Häll i tomater och krydda. Låt detta bli varmt.
Lägg i frikadellerna och låt dem koka i tomatsåsen i ca 15 minuter.
Servera med ris, pasta eller bröd om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar