Jag gillar verkligen indisk kryddning och nu har jag lärt mig att låta kryddorna svettas också. 4 portioner.
Ingredienser:2 msk olja
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
0,5 msk spiskummin
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 krm chili habanero eller 1 tsk chiliflakes
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
200 g vitkål
700 g kycklinginnerfilé
1 burk kokosmjölk (400 g)
1 burk kikärtor
salt
1 dl jordnötter
1 dl russin
Gör så här:
Häll oljan i botten av en stor kastrull.
Ha i kryddorna och riven vitlök och låt det svettas en stund.
Ta i kyckling i bitar samt skalad, strimlad vitkål och hackad gul lök. Stek så det får lite färg.
Ha i kokosmjölken och låt puttra i 10-15 minuter.
Häll i kikärtor, russin och jordnötter och smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar