Första smakprovet var inte bra. Konstig smak och konsistens men redan andra gången tyckte jag att det var salt och gott och kände nästan att jag skulle kunna vänjam mig vid detta och tom bli lite sugen. 1 l.
Ingredienser:800g -1 kg salladskål
2 msk salt
1 msk vatten
0,25 hackad gul lök
0,25 hackat äpple
4 hackade vitlöksklyftor
2 cm hackad ingefära
1 msk vatten
1 hackad röd chilifrukt
1 msk fisksås
1 dl hackad purjolök eller vårlök
1 tsk socker
1 tsk salt
2 msk gochugoru
Gör så här:
Skär sallads kålen i bitar och häll på vatten och salt. Massera in det och låt seda stå i 2 h i rumstemperatur. Vänd om emellanåt.
Lägg lök, äpple, vitlök och ingefära i en mixer och kör till en smet.
Blanda ner resten och ställ åt sidan.
Skölj salladskålen i ett durkslag med vatten.
Massera i såsen och fyll sedan en burk med kimchin. Se till så att du har ett tättslutande lock och ha gärna över en påse med vatten för att få bort så mycket luft som möjligt.
Låt stå i rumstemperatur i 1 dygn och sedan i kylen i minst 4 dygn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar