Receptet gav 5 portioner och var jättegott.
Ingredienser:
500 gram sötpotatis
200g gram färsk spenat
1/4 matsked olja
1 lök
2 vitlöksklyftor
3 msk centimeter färsk ingefära
1/4 matsked currypulver
1/2 tsk mald gurkmeja
1/2 tesked kummin
1/2 tesked salt
1/4 tesked rökt paprika
1/4 tsk chiliflakes
1/8 tesked svartpeppar
1/8 tesked ingefära
4 dl ml kokosmjölk
500 gram passerade tomater
400 g kikärter
Bryn lök och vitlök lite lätt i oljan. Blanda sedan i kryddorna och låt dem också bli varma.
Häll på tomater och kokosmjölk och därefter i med potatis i tärningar samt kikärtor.
Blanda i grovt hackade spenatblad efter ca 20 min kokning och låt puttra en liten stund till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar