fredag 6 november 2015

Baba ganoush (aubergineröra)

Detta var en röra som var riktigt god och mycket trevlig i konsistensen. Den var inte för hård och inte för rinnig. Jag gillade den verkligen som ett tillbehör till den libanesiska maten. Lagom till 4 personer om man inte har någon annan röra.
Ingredienser:
2 st auberginer
1 dl olivolja
1 msk sesamfrö
1 vitlökskyfta
1-2 msk tahini (sesampasta)
1 citron
salt
svartpeppar

Gör så här:
Halvera auberginerna, lägg dem på en plåt och skär ett rutmönster i dem.
Ringla över olja och salta och peppar.
Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.
Rosta sesamfröna med lite salt i en torr stekpanna till de fått lite färg.
Gröp ur auberginerna och låt dem svalna lite. Släng skalen.
Mixa allt och strö sesamfrö över innan du serverar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar