onsdag 30 december 2015

Smörkola

Kola är alltid gott. Frågan är bara om man ska hälla i knäckformar eller hälla i stor form för att sedan skära upp. Om smeten inte stelnar ordentligt kan det vara bäst att ha den i stor form, kyla och sedan dela men om den stelnar och blir alldeles för hård, som min blev, kan det vara svårt att dela och därför bra att redan från början ha dem i portionsbitar. :-/


Ingredienser:
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk ättiksprit

Gör så här:
Häll allt i en kastrull och rör om medan det smälter.
Låt puttra på svag värme i ca 1 h. Rör om då och då.
Testa med kulprovet om kolan stelnar när den kallnar.
Häll i knäckformar eller i stor form för att dela när den stelnat. Ställ kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar