söndag 29 januari 2017

Lammgryta

Min lergryta hittade jag i städningen av skåpen. Den har jag nog aldrig använt. Nu var det dags. Gryta är lätt att göra då det sköter sig själv men man måste avsätta tid för den. Denna gryta räckte till ca 6 portioner.

Ingredienser:
1 kg lammframdel
3 msk smör
2 dl krossade tomater
4 dl vatten
2 dl rött vin
4 msk fond
salt
peppar
4 lagerblad
3 morötter
3 gula lökar
150 g champinjoner
paprikapulver
salt
peppar

Gör så här:
Finputsa köttet och dela i lagom stora bitar.
Stek i smöret till det fått färg på ytan och lägg sedan i grytan.
Häll på kokande vatten, krossade tomater, fond och rött vin.
Krydda och lägg i lagerblad, skalade morötter i bitar och skalad lök i bitar.
Rör om lite. 
Lägg champinjoner i bitar överst och sätt på locket.
Ställ i ugn på ca 150 grader i ca 3-3,5h.
Smaka av med mer paprikapulver, salt och peppar om du vill.
Servera med potatis.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar