lördag 2 februari 2019

Nyponketchup

En härlig promenad med nyponplockning. ca 1l blev det.

Gnugga nyponen så att det mesta av snafset försvann. Koka i 10-15 minuter tills nyponen blev mjuka. Mixa dem tillsammans med kokvattnet och sedan passera dem.


Ingredienser:
5 dl passerade nypon
2 små gula lökar
1 vitlöksklyfta
0,5 dl hackad ingefärsrot
3 msk olja
0,75 dl äppelcidervinäger
1 msk tamarisoja
1 lime
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk vitpeppar
0,5 msk kanel
2 dl hackade dadlar
0,5 dl russin
0,5 dl hackade aprikoser
1 krm steviapulver
5 dl vatten

Gör så här:
Skala och hacka lök, ingefära och vitlök. Stek i oljan.
Häll på vinäger, soja och limesaft.
Lägg i hackad torkad frunkt.
Krydda och rör om.
Flytta över allt detta i en bytta med nyponkrämen.
Tillsätt stevia och vatten och mixa slätt.
Smaka av och tillsätt ev salt.
Fördela i rengjorda burkar osm du sterileiserat med kokande vatten. 
Jag frös också in den del av satsen som iskubar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar