Det är allt lite jobb med att göra potatisbullar. Först ska det skalas, sedan kokas, därefter mosas och till sist formas och stekas som potatisbullar. Detta recept är lagom för 4 personer.
Här är min potatispress och min potatisstöt.
1 kg potatis
1 dl grädde
2-3 dl mjölk
salt
svartpeppar
muskot
1 ägg
ev panering av ströbröd
3 msk smör eller olja
Gör så här:
Skala potatisen och koka den i saltat vatten i ca 20 minuter.
När potatisen är mjuk pressar du den med potatispressen om du vill göra potatisbullar utan klumpar annars använder du potatisstöten.
Häll i grädde och mjölk, lite i taget, och fortsätt mosa till du får en lagom lös konsistens.
Krydda och smaka av.
När moset svalnat formar du potatisbullar och doppar dem ev i ströbröd innan du steker dem gyllenbruna.
Ät tillsammans med lingon och kanske bacon eller stekfläsk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar